Marias blogg
En blogg från c.nu

Livet är en balansakt

17 september, 2020 - 15:53Inga kommentarer

Jag är mer medveten om den skörheten i att behålla en bra fysisk balans allteftersom jag har blivit äldre. Behovet av att vara mer uppmärksam när jag klättrar och när jag går i branta trappor har blivit mer påtagligt. Jag har ett par promenadskor som har en mycket lång sula som är särskilt bekväma de dagar då min neuropati är kännbar. Nackdelen med den höga formen på skorna innebär också större risk för att vrida fotleden. Trappor och oregelbundna ytor är också farligare när du har sådana skor.

Jag fick tänka på balans igår när jag gick nerför gatan med mina höga sneakers. Jag funderade på några av de sätt samhället använder ordet "balans".

Jag är en av de homosexuella kvinnor som de flesta tror är straight. De flesta nya människor som jag träffar vet inte min sanna natur om de inte frågar eller om de inte tillbringar mycket tid runt mig eller om de läser min blogg. Det finns en viss balans mellan kvinnlig och butch som har varit närvarande sedan min sena tonår. När jag var yngre, var den maskulina aspekten uppenbar för mina kamrater. Jag var omedveten om det till den grad att jag aldrig förstått varför barnen hackade på mig. Någon gång när jag var runt 15 år gammal hade jag en uppenbarelse och förstod vad som pågått med min personlighet. Jag gjorde vad de flesta tonårstjejer skulle göra i en sådan situation – Jag byggde upp en fasad.

Den falska ytan fungera som planerat. Förekomsten av mobbning minskade och jag passade lättare in med mina klasskamrater. Men att inte kunna vara mig själv fick mina betyg att dala. Dessutom kände jag mindre glädje. På den tiden verkade det som om det var värt kostnaden för lite lycka. Senare i livet, att hålla upp den straighta fasaden gjorde det lättare att hitta jobb.

Sedan upptäckte jag av misstag en balans. Det hände efter att jag var ute på ett av mina jobb. Chefen sa att han alltid hade misstänkt att jag var annorlunda, men han hade inget emot det. Bortsett från ett par avvikare, kunde resten av teamet inte ha brytt sig mindre. I själva verket antydde chefen att jag hade tillåtelse att vara mig själv. Detta var ett klokt drag från hans sida. När jag inte längre behövde dölja vem jag är, ökade min moral betydligt. Fördelen för organisationen var att min produktivitet ökade rejält på grund av denna nyfunna balans.

Att kunna sträva efter en bra balans förvandlats till ett roligt, utvecklande spel. Det var som att gå igenom ett försenat skede av tonåren i tjugoårsåldern, men lyckligare och bättre. Att utforska min personlighets många sidor befriade mig från fasadens fängelse. Livet kändes mer i balans med verkligheten. 

Att sträva efter balans ger sig själv tillåtelse att ta itu med alla sidor av våra tankar. Det finns ett socialt tabu om att uttrycka tvivel och negativitet. Det är underförstått att det är smart att förtränga dessa typer av tankar och attityder. Egentligen är detta ett recept för fortsatt olycka. Det är bättre att erkänna dessa tankar som giltiga; acceptera dem, och sedan gå vidare utan att vara besatt över dem.

Det finns tillfällen då förtryck av känslor, och känslor orsakar problem. Det är därför det finns licensierade terapeuter och annan psykoterapeutisk vårdpersonal. I dag finns det ett mindre socialt stigma när det gäller psykisk ohälsa. Detta har gjort det möjligt för fler människor att må bättre om att söka professionell hjälp.

När vi lever våra liv, blir vi medvetna om obalanser i många saker som påverkar oss. Det verkar ofta som om vi lever med en balansgång för att hitta den känsliga balansen mellan friheten "till" och friheten "från". Det finns en kamp för att balansera våra hjärtan och våra huvuden. Det finns det parallella sociala behovet av att balansera våra egna individuella fasader med våra sanna, inre känslor.

När vi upptäcker att våra liv har kommit ur balans, är det bra att ge oss själva en liten knuff att luta sig in i en annan riktning.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?